Vi har en del olika slöjdkurser under åren. Silversmide, våttovning, torrtovning, pärlor, mm. För att se nästa kurstillfälle se under "på gång".

Har du önskemål om någon kurs - hör av dig till slöjdansvarig eller till sekreteraren.

 dsc00027.jpg      silverkurs s.jpg

Lär dig grunderna i folk- och gammeldans! Inga förkunskaper krävs. Vi dansar polska, kadrilj, långdans, vals, schottis och polka. 

Folkdans passar dig som tycker om kultur, historia, dans och att umgås med andra dansintresserade. På en kurs i folkdans får du, förutom umgänget med andra som gillar dans, regelbunden dansträning samtidigt som du utvecklar din teknik. Du bör tycka om att dansa i par då folkdans till stor del dansas i just par – eller som flera par tillsammans. Däremot kan du komma själv till oss - vi dansar alla med alla! Förutom dans så är en viktig del också att umgås och ha trevligt tillsammans. Vi åker på läger, resor och har härliga fester.  

Torsdagar kl 19.30 - 21.00 på Allégården, Södra Allégården 4.

Vill du testa på så kom gärna och testa en gång eller två innan du bestämmer dig om du vill bli medlem. Vill du veta mer så kontakta Lena Hedborg 072-311 47 87 eller sekreterare.naverluren@gmail.com

 

     

 

 

Fredrik Hildor
dansledare
Jessica Lind
dansledare
Johanna Börjesson
dansledare
Lena Hedborg
dansledare
Per Sandberg
musiker

 

   Vi i åldern 13 - 18 år

 dansar på Allégården kl 18.00-19.15 på torsdagar

 

Vill du testa på att dansa med oss så kom gärna hit. Vi dansar pardanser, ringdanser och uppställningsdanser. Vi dansar fartfyllda polkor, finstämda polskor, lekfulla schottisar och mycket mer. Du behöver inte ha några förkunskaper, men det är bra att ha med ett par inneskor.

Vi åker gärna på olika läger och stämmor, där träffar vi andra ungdomar och lär oss nya danser. Vi har varit på resa både i Norge och Danmark. Vi övar gärna ihop dansprogram och visar på olika evenemang.

Kontakta oss gärna om du vill komma och prova på att dansa! Maila oss på anmalan@naverluren.se

 

ungdomar 120606.jpg

Fredrik Hildor, dansledare   Johanna Tungodden, dansledare      Urban Lind, spelman
 Fredrik Hildor                   Johanna Tungodden                Urban Lind
 Dansledare                       Dansledare                             Spelman

Vi som tycker om att sy träffas var tredje söndag hemma hos varandra. Vi syr på våra dräkter eller annan sömnad, virkning, stickning. Det finns stor dräktkunskap hos flera medlemmar som gärna delar med sig av sina erfarenheter på träffarna.

Se i kalendariet när nästa träff är.

Vill du vara med så kontakta oss på anmalan@naverluren.se

 

symte2.jpg

 

 

Underkategorier